A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська спеціалізована школа
І-ІII ступенів №1 імені А.Волошина
Хустської міської ради Закарпатської області

"Ми - діти війни"

Дата: 03.03.2023 13:20
Кількість переглядів: 100

Війна вустами дітей… Це як мінімум не справедливо. Не кажучи вже про те, що це страшно, моторошно і боляче.  А ще – до сліз. Особливо коли жовто-блакитний стяг знедолено обіймає свіжі квіти на дитячих могилах. Сльози обпікають душу холодом жорстокої реальності: так не повинно бути!!!
Саме про це сьогодні говорили на відкритому виховному заході «Ми – діти війни», який провела з учнями 3-А класу класний керівник Оксана Ботар.
Підносячи маленькі ручки до Бога, у молитвах просили третьокласники, щоб чим скоріше закінчилася війна. Гине цвіт нації. Гинуть невинні. Гинуть діти. У віршах та піснях, інсценівках та танцях школярі передали весь біль та страх, все горе та муки, які сьогодні терпить кожен українець. Кожен по-своєму.
Вчителька разом зі своїми вихованцями підготували неймовірно щемні та теплі слова для всіх, хто так чи інакше причетний до цієї війни: це лікарі, волонтери, священники та власне воїни-герої. 
Батьки, які були присутні на заході, а також колеги Оксани Йосипівни не стримували сліз та слів подяки за неймовірно душевну атмосферу, що панувала в залі, та настрій віри і надії на якнайшвидшу перемогу. 
Хвилиною мовчання згадали всіх, хто став жертвою братовбивчої війни. З любов’ю. З журбою. З невимовною тугою. З вдячністю.  Зі звуками метроному, який вже більше року відбиває це нескінченне 24 лютого. І відбиватиме вічно. 
Слава тим, хто з честю поляг за рідну землю. Шана тим, хто сьогодні бореться ще і за цю честь. 
Повертайтеся додому. Вас чекають діти. Діти війни. Хоча так і не повинно бути…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора