A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська спеціалізована школа
І-ІII ступенів №1 імені А.Волошина
Хустської міської ради Закарпатської області

17 березня - день народження Августина Волошина

Дата: 17.03.2023 13:22
Кількість переглядів: 136

Сьогодні, 17 березня, - символічний для нашої школи день. Адже саме цього дня 1874 року народився Августин Волошин – президент Карпатської України.

Минуло з того часу 149 років, як світ подарував Україні справжнього борця за незалежність та свободу. Священник, історик, культурний та політичний діяч, він завжди виступав за справедливість та чесність. Був щирим та відвертим. Справжнім сином української землі.

Знаковим у житті Августина Волошина був наш навчальний заклад, адже саме тут проходив Сойм Карпатської України, на якому Августина Івановича було проголошено її президентом.  А згодом - кілька десятків років потому президент України Віктор Ющенко відкрив меморіальний бюст Августина Волошина саме у Хустській СШ І-ІІІ ст №1, яка носить його ім’я.

У рамках відзначення 84-ї річниці Карпатської України та на знак пам’яті про її президента сьогодні до нас завітали учні – десятикласники Хустської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 та вихованці Хустської ЗОШ І-ІІ ст. із угорською мовою навчання. Історичними місцями рідної школи пройшлися і учасники гри «Сокіл» («Джура»). Їх усіх радо зустріла вчителька історії Олена Алексик та провела для школярів цікаву й пізнавальну екскурсію, ознайомила з тогочасною документацією, яка підтверджує всю історичну правдивість тих подій, та розповіла про зв'язок сучасності з минулим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора