A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська спеціалізована школа
І-ІII ступенів №1 імені А.Волошина
Хустської міської ради Закарпатської області

Тріумф і трагедія Карпатської України. Стопкадри...

Дата: 15.03.2024 13:33
Кількість переглядів: 24

15 березня - знаковий день в історії України та Хуста зокрема. Саме в цей день 85 років тому ми знову заявили про себе як народ, який прагне волі, незалежності та справедливості. Тому і була проголошена держава Карпатська Україні зі столицею у місті Хуст. А наша школа стала її так званою колискою, адже саме тут були підписані і затверджені всі відповіді документи.

Тому беззаперечним є той факт, що святкування цієї річниці слід відзначати саме тут. Так сьогодні і відбулося. Протягом тижня ми проводили найрізноманітніші заходи, пов'язані з цими історичними подіями. А нині заключним акордом став виховний захід "Тріумф і трагедія Карпатської України. Стопкадри..." за участі учнів 8, 9 та 10 класів.

Розпочався захід із декламування авторського вірша Олени Поради "Мої Карпати" у виконанні учениці 2-А класу Софійки Поради. Відтак учасники відтворили сценку закарпатського весілля та відправку нареченого боронити українську землю від загарбників. Власне після чого родзинкою заходу стало виконання Гімну України від ансамблю скрипалів КЗ "Хустська мистецька школа" "Веселі струни" під керівництвом Оксани Нодь.

Згодом учні 10 класу представили присутнім віхи історичного розвитку Карпатської України, а учні-дев'ятикласники втілилися в образи послів Сойму і прийняли історично важливе рішення!

Цікавим було транслювання цих подій на екрані з реальними особами та голосами, де можна було почути та побачити, як творилася Карпатська Україна.

Ансамбль скрипалів насамкінець подарував присутнім ще одну композицію-мікс, а вчителька історії Олена Алексик підвела риску під проведеним заходом. Вона власне і виступила керівницею та режисером цього дійства.

Тож пишаймося тим, хто ми є і де ми живемо. Бо наш край - найкращий! Слава Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора