A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська спеціалізована школа
І-ІII ступенів №1 імені А.Волошина
Хустської міської ради Закарпатської області

16 листопада - Міжнародний день толерантності

Дата: 16.11.2022 13:54
Кількість переглядів: 39

Міжнародний день толерантності — свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей незалежно від їхнього віросповідання, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

Толерантність – це вміння людини ставитись без агресії до думок інших людей, до їхнього способу життя, віросповідання, звичаїв, традицій, ідей і почуттів.

Що таке толерантність і які її особливі ознаки – про це сьогодні говорили і у Хустській СШ І-ІІІ ст. №1 ім.А.Волошина. Заступник директора з виховної роботи Тетяна Василівна Кучернюк разом із практичним психологом школи Наталією Михайлівною Калинич провели виховні бесіди з учнями школи. Заняття пройшли цікаво та насичено. Діти радо відповідали на питання, розповідали про своє бачення толерантності та про її прояви у своїх класах. Адже дуже важливо знати, що всі ми різні, але всі ми рівні.

На шкільних стендах була організована тематична виставка, учні підготували радіоефір на тему «16 листопада – Міжнародний день толерантності», а на головному екрані школи транслювалися відеоролики про те, як потрібно бути толерантним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора