A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська спеціалізована школа
І-ІII ступенів №1 імені А.Волошина
Хустської міської ради Закарпатської області

Чендей-фест-2021

Дата: 18.09.2021 14:00
Кількість переглядів: 98

У рамках проведення третього Всеукраїнського фестивалю, присвяченого пам’яті відомого українського письменника, лауреата Шевченківської премії Івана Чендея, до Хустської спеціалізованої школи І-ІІІ ст.№1 ім.А.Волошина сьогодні, 18 вересня, завітали почесні гості – учасники цієї культурно-мистецької події.

Чендей-фест, який розпочався ще 16 вересня в Ужгороді, триватиме загалом чотири дні. І саме суботній вихідний став знаковим для нашого навчального закладу. Не дарма поважні гості завітали до колишньої Хустської гімназії, адже саме тут навчався Іван Михайлович Чендей, відомий ще як і кіносценарист та автор сценарію фільму «Тіні забутих предків». Тут їх гостинно зустріла головна освітянка Хустської ТГ Олеся Калинич, господарка навчального закладу Марина Бенца та, власне, вчителі-філологи школи.

Як зазначила донька покійного письменника Марія Чендей-Трещак, школу, де навчався її батько, відвідала вперше. І це були особливі почуття, просякнуті теплими спогадами та приємними згадками. Тому зі щирими словами подяки виступила перед присутніми та разом із чоловіком Іваном Трещаком подарувала школі стенд про життя і творчість Івана Чендея.

Присутні на зустрічі поціновувачі творчості Івана Михайловича, які зібралися на цей захід майже з усіх куточків України, відвідали шкільний музей, де цікаву та змістовну екскурсію провела для них висококваліфікована вчителька історії школи Олена Алексик разом зі своїми помічниками – членами краєзнавчого гуртка «Юні екскурсоводи» Дариною Цупанич, Анастасією Рошинець, Галиною Лукачко та Анастасією Пойдою.

Відтак гості фесту продовжили знайомитися з містом над Тисою та представили всім бажаючим прем’єрний показ фільму режисера В’ячеслава Бігуна «Брат Іван», який відбувся у Закарпатському обласному театрі драми та комедії.

Приємно, що наша школа славиться такими знаними випускниками та є учасником видатних подій Закарпаття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора