A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська спеціалізована школа
І-ІII ступенів №1 імені А.Волошина
Хустської міської ради Закарпатської області

"Війна в металі"

Дата: 09.12.2022 14:18
Кількість переглядів: 38

Цікавим завершенням ще одного навчального тижня у Хустській СШ І-ІІІ ст.№1 ім.А.Волошина стала незвичайна виставка. П’ятниця додала до учнівської фотогалереї цікаві фото та щирі емоції. Справа в тому, що саме сьогодні до нашої школи завітав пересувний музей зі справжніми військовими експонатами «Війна в металі». Без фотошопу чи ретешу, без гриму та корекції – війна як вона є. Саме так описує свою виставку керівник – військовий волонтер Валерій Попович.

Він розповідає, що засновником цього музею ще у 2016 році став Віталій Бенчак, військовий підрозділу «Карпатська Січ», який цьогоріч, на жаль, загинув на полі бою. Проте його справа продовжилася і подорожує Закарпаттям. Основна експозиція – за 2022 рік, відколи в Україні йде повномасштабна війна. Вона включає в себе уламки, залишки снарядів, тубуси від гранатометів, залишки реактивної зброї, бронежилети, каски, елементи захисту, гільзи різного калібру та систем, прапори, підписані у бойових підрозділах. А також фото… Безліч згорьованих фото, які наче промовляють до кожного, що ця війна – справжня. І вона стосується кожного з нас.

Основною метою пересувної виставки є нагадати про це людям. А серед дітей виховати повагу і вдячність тим, завдяки кому сьогодні ми тут, у рідному краю, спимо спокійно.

Поряд із виставкою скромно стояла невеличка скринька, куди можна було зробити свій внесок на підтримку та допомогу ЗСУ та добровольчим батальйонам. І учні нашої школи його зробили – надонатили 7343 грн., чим значно наблизили державу до перемоги. З такими дітьми майбутнє України обов’язково буде світлим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора