A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська спеціалізована школа
І-ІII ступенів №1 імені А.Волошина
Хустської міської ради Закарпатської області

"Мій друг - велосипед: безпечна їзда"

Дата: 15.04.2024 14:21
Кількість переглядів: 6

Розширити поняття про поведінку під час їзди на велосипеді, розвивати навички поведінки на дорозі,  виховувати увагу, вміння поводитися серед людей та, звичайно, любов до рідного міста – саме з такою метою у рамках проведення Тижня БЖД і пройшла година спілкування у 5-А класі на тему «Мій друг – велосипед: безпечна їзда».

Темою обговорення були правила поведінки велосипедиста на дорозі та вміння керувати велосипедом.

З історії виникнення:

Велосипед винайшли раніше, ніж мотоцикл і автомобіль. Близько 500 років тому видатний учений, винахідник художник Леонардо да Вінчі той самий, що придумав креслення ліфта зробив креслення велосипеда. Але ніхто його не зумів виготовити.

Перші велосипеди дуже відрізняються від сучасних. Вони були дерев’яними і більше нагадували самокат. У 19 столітті інженер Драйз у Німеччині зробив бігову машину, схожу на велосипед. Педалей у нього не було. Той хто їхав, відштовхувався від землі ногами, а потім піджимав їх і  їхав за інерцією. Шин і ланцюгової передачі також ще не було. Через деякий час придумали педалі, якими крутили переднє колесо, що було набагато більшим від заднього. Пізніше зробили триколісний велосипед, але колеса залишилися дерев’яними. А називалися велосипеди дуже по чудернацькому: і костотряс, і павук.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора