A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська спеціалізована школа
І-ІII ступенів №1 імені А.Волошина
Хустської міської ради Закарпатської області

Про охорону праці та трудовий кодекс розповіла юристка-адвокатка Міла Хмара

Дата: 16.04.2024 14:23
Кількість переглядів: 28

Насиченим та неабияким пізнавальним обіцяє бути цей тиждень у нашій школі, адже присвячений він знанням про безпеку життя та діяльності і проходить під гаслом «Безпека людини в небезпечних ситуаціях»

Так, сьогодні вже відбулася цікава зустріч учнів навчального закладу з досвідченою юристкою-адвокаткою, кандидаткою філософських наук, доценткою ПВНЗ Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім.академіка Степана Дем’янчука Мілою Хмарою. Міла Василівна розповіла про навчання в університеті та можливості здобуття певного фаху, проте закцентувала свою увагу на охороні праці та обговоренні трудового кодексу.

Зокрема, адвокатка говорила про відповідальність за порушення законодавства про охорону праці та які є її види. А це – дисциплінарна, яка полягає в тому, що на винного працівника накладається дисциплінарне стягнення; адміністративна – настає за будь-які посягання на загальні умови праці; матеріальна – регламентується КЗпПУ та іншими нормативними актами, які торкаються цієї відповідальності у трудових відносинах; кримінальна – за порушення правил охорони праці передбачені статті 271-275 КК України, що об’єднані в розділ Х «Злочини проти безпеки виробництва».

Мова йшла також про права працівників на пільги та компенсації за важкі та шкідливі умови праці, правила працевлаштування неповнолітніх, нормативно-правові акти з охорони праці та особливості їхньої кодифікації, про права та обов’язки працівника та роботодавця, а також про основні принципи державної політики в галузі охорони праці.

Розмова була дуже конструктивною та змістовною. Учні отримали вичерпні відповіді на свої запитання та збагатилися новою корисною інформацією.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора