A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська спеціалізована школа
І-ІII ступенів №1 імені А.Волошина
Хустської міської ради Закарпатської області

Вшанували 90-ті роковини Голодомору-геноциду

Дата: 24.11.2023 15:18
Кількість переглядів: 12

Цьогоріч 90...

Саме стільки років минуло з того страшного часу, коли люди помирали від голоду. Нам, котрі сьогодні запалюють свічку на знак вшанування пам'яті жертв Голодомору-Геноциду, не до кінця зрозуміло, як це - бути голодним. Але статистика - вперта річ і каже про інше. Так, за даними Чорної дошки, яка сьогодні стала частиною інформаційного стенду у нашій школі, щохвилини від голоду помирали 24 людини, щогодини - 1420, а щодоби - 34170. Цифри щодо загальної кількості загиблих різняться, але історія називає від 4 до 7 мільйонів осіб.

Про всі зафіксовані факти можна було дізнатися з газет та видань, що були представлені увазі учнів. А поряд про страшні події нагадувала мініінсталяція - порожня тарілка та шматок сухого хліба. А також п'ять колосків, які бажаючі могли вирізати, виконуючи творчі завдання "Пам'ятаємо ціну хліба".

У школі також пролунала загальнонаціональна хвилина мовчання, пройшли години спілкування, була організована експозиція інформаційних матеріалів, а на головному екрані школи можна було побачити кадри зі страшного минулого.

З нагоди 90-х роковин геноциду українського народу 1932-33 рр. у місті відбулася Учнівська конференція, на якій нашу школу представила учениця 11-а класу Валерія Пилип ()вчитель Н.В.Прокопів) із доповіддю на тему "Визнання Голодомору 1932-33 рр. геноцидом на національному та міжнародному рівнях".

Вічна пам'ять тим, хто став жертвою ще одних страшних випробувань українського народу на витривалість.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора