A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська спеціалізована школа
І-ІII ступенів №1 імені А.Волошина
Хустської міської ради Закарпатської області

Як захистити свої права та протидіяти насильству

Дата: 18.10.2023 20:13
Кількість переглядів: 12

 

Пріоритетним завданням  у напрямку виховання учнів нашого навчального закладу є збереження фізичного та психологічного здоров’я кожної дитини. У час стрімкого розвитку технологій та шаленого темпу Інтернет-впливу на людську свідомість надважливо є тримати на контролі і спостерігати за поведінкою підлітків, що уникнути поширення серед них поганих звичок, випадків булінгу, цькування чи фізичного насильства.

Відтак педагоги нашої школи разом із психологом та соціальним працівником постійно моніторять ситуацію і вживають усі можливі засоби, щоб не допустити подібного. Так, із метою виховання та ознайомлення школярів із наслідками неправомірної поведінки сьогодні відбулася їхня зустріч із інспектором ювенальної превенції Романом Прокопівом, який разом із начальницею сектору дотримання прав людини Мар’яною Ворон та спеціалісткою Служби у справах дітей Хустської міської ради Марією Куделею роз’яснив юним слухачам, як захистити свої права та протидіяти насильству.  

Роман Борисович розповів, як розпізнавати перші ознаки психологічного, фізичного, економічного, сексуального насильства, про протидію булінгу та алгоритм необхідних дій у випадку проявів насильства в сім’ї.

Поліціянт наголосив на важливості довіри своїм учителям, педагогам, психологам, представникам служби у справах дітей щодо подібних проблем. Адже дорослі завжди готові прийти на допомогу, щоб врятувати здоров’я та життя кожного.

  - Наше завдання, тісно співпрацюючи з навчальними закладами, - уникнути та попередити випадки, які можуть негативно впливати на психологічний чи фізичний розвиток дитини. Тому ми відкриті до співпраці, готові будь-якої миті прийти на допомогу всім, хто її потребує, - наголосив Роман Прокопів.

На завершення зустрічі учні отримали онлайн-тренажер  "Психологічний тренажер для підлітків" за посиланням https://happymind.help/teen 
Завдання в ньому дозволяють покращити психологічний стан в цілому та у разі наступних проблем:початкова депресія,стрес, пригніченість,тривожність,апатія,сум, порушення сну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора