A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська спеціалізована школа
І-ІII ступенів №1 імені А.Волошина
Хустської міської ради Закарпатської області

Шкільне життя

Дата: від до Скинути

Незвичайна зустріч

Про щирість і чесність, допомогу і небайдужість, про любов і відданість - це власне ті одвічні теми, які завжди актуальні і цікаві, особливо серед підлітків. І саме про це в аспекті духовності сьогодні говорили з учнями у нашій школі. Отці-францисканці о.Ігідій та о.Юстиніан із Тернополя провели для школярів духовні науки - реколекції. Розпочавши з молитви, легко, просто, доступно і дуже конструктивно пройшла розмова. Запитання-відповіді, поради і настанови - час пролетів непомітно. Але залишив по собі в дитячих душах теплу згадку про незвичайну зустріч. І головне - розуміння того, що Бог є любов, щирість, чесність і відданість.

13:31 15.03.2023

У нас гості!

У рамках відзначення 84-ї річниці Карпатської України до нашої школи – колиски незалежної держави  - завітали гості –члени скаутської організації «Пласт» із м.Ужгорода. Вчителька історії та керівниця Музею історії школи Олена Алексик провела для них цікаву екскурсію та розповіла про події, які відбувалися у нашій школі 84 роки тому і стали історичними не тільки для неї, а для всієї України.

12:23 15.03.2023

Співпраця з кінотеатром

Наші діти - постійні глядачі місцевого кінотеатру "Тиса". Цього разу учні переглядали мільтфільм-фентезі "Мавка. Лісова пісня" .

15:40 14.03.2023

ЧАС КІНО, приурочений святкуванню Шевченківських днів

Вся Україна цими днями вшановує пам'ять Великого Кобзаря, українського Пророка Тараса Григоровича Шевченка. В особливий спосіб це роблять школярі разом зі своїми вчителями. Так, для учнів 5-Б класу нашої школи вчителька української мови та літератури Наталія Гандера провела час кіно, на якому діти переглянули український фільм «Тарас. Повернення» режисера Олександра Денисенка.

12:21 10.03.2023

Стежками Кобзаря

Голосом минувшини озвався сьогодні до наших школярів український Пророк, закликаючи своє славнозвісне, сьогодні неабияк актуальне «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає»!

15:14 08.03.2023

Співпраця з Корпусом Миру

У Хустській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. № 1 імені Августина Волошина працюють висококваліфіковані вмотивовані вчителі англійської мови, які постійно прагнуть до самовдосконалення і одержимі прагненням добре вчити школярів і передати їм свої знання та досвід у вивченні англійської мови. Школа тісно співпрацює з Корпусом Миру США в Україні. Волонтери Корпусу Миру допомагають учителям школи у цей складний для України час.

12:01 08.03.2023

Вітаємо переможницю!

Людмила Цупанич – призерка ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури.

14:33 07.03.2023

"Що я знаю про Тараса Шевченка?"

Кожного року в нашій школі початок березня ми присвячуємо імені видатного Кобзаря і Пророка - Тараса Григоровича Шевченка. Не винятком став і цей. Учні 6-Б класу сьогодні надзвичайно цікаво та захоплююче провели час на нестандартному уроці української літератури у формі квесту "Що я знаю про Тараса Шевченка?" під керівництвом їхньої вчительки Людмили Булак.

13:59 07.03.2023

Корпус Миру США в Україні. Проект „Віртуальна співпраця” для українських учителів

Українські вчителі прагнуть професійно розвиватися та продовжують брати участь у різноманітних освітніх програмах з метою вдосконалення педагогічної майстерності. Учителі іноземної мови твердо вірять, що професійне партнерство з викладачем-партнером з Корпусу Миру США розширить їхні можливості та озброїть лідерськими навичками. З 20 лютого 2022 року іншомовна спільнота м. Хуста стала партнером проєкту Корпусу Миру США в Україні „Віртуальна співпраця". Проєкт реалізується за підтримки Посольства США в Україні та має на меті відновити партнерство у сфері викладання англійської мови, покращити методику викладання та навички розмовної англійської, сприяти опануванню технікам та методам віддаленого навчання. Ініціатором запрошення викладача-партнера з Корпусу Миру виступили вчителі англійської мови Хустської спеціалізованої школи №1 імені Августина Волошина. Викладач-партнер Лія Кларксон упродовж наступних 12 тижнів ділитиметься своїм досвідом віддаленого навчання з учителями англійської мови закладу й усіма, хто хоче вдосконалювати свої знання з мови та методики викладання предмета, що, звичайно, сприятиме підвищенню якості освіти та стане мотивуючим фактором як для вчителів, так і для учнів.

14:55 22.02.2023

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови започаткували у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Однак початок цьому святу дали трагічні події. 21 лютого 1952 року в Бангладеш (Східний Пакистан) влада жорстоко придушила мітингувальників, які протестували проти заборони на використання в країні своєї рідної – бенгальської мови.

14:35 21.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора